Beauty Blog

Sephora Silicone Make-up Sponge – 6 Avantaje

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Azi vorbim despre un produs destul de controversat în rândul iubitoarelor de make-up, și anume buretele din silicon pentru machiaj. You either love it or hate it, there is no in between! Mânată de acest val de controverse, de unul dintre clipurile Andreei Balaban și de o aură sclipitoare ce se instalase în mintea mea când am intrat în Sephora, am decis la rândul meu să-l cumpăr.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”812″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

Acest lucru s-a întâmplat cam acum două (dacă nu chiar trei) săptămâni, iar de atunci de iubim nespus de mult. Pentru că am avut ceva timp la dispoziție să-l testez cum se cuvinte, m-am gândit să vă împărtășesc câteva detalii din experiența mea cu acest produs și pe blog, deci hai să-i dăm drumul!

[/vc_column_text][vc_single_image image=”809″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

  • N-ai loc de alt produs în portfard?  Dimensiunea burețelului este redusă și vine într-o mică husă de plastic pentru depozitarea acestuia, pentru a nu se așeza praful pe el. Ocupă chiar mai puțin spațiu față de pensulele de machiaj. Nu trebuie să ne facem griji cu privire la deteriorarea mânerului unei pensule datorită unui portfard prea mic. Este și mai ușor de așezat în portfard față de un burețel obișnuit, beauty-blender etc.
  • Absoarbe produsele folosite?   Răspunsul este NU. Acest produs are o suprafață netedă, non-poroasă, împiedică absorbția produselor de make-up, ceea ce constituie un avantaj competitiv în fața aplicatorilor convenționali de machiaj. Fiind un produs din silicon, nu are cum să absoarbă fondul de ten sau concealerul, ceea ce îl face și un produs budget-friendly. Pe mine mă doare sufletul când văd cât fond de ten pot absorbi unii dintre bureței sau unele pensule, știind că am plătit o căruță de bani pe fondul de ten. Beauty-Blenderul este încă un produs la îndemână și îmi place în continuare mult mai mult față de multe pensule, însă cred că acest produs îl poate înlocui in 80% dintre cazuri. Dacă fondul de ten nu se infiltreză în burețel, și impuritățile stau departe de el și implicit de tenul nostru.
  • Ce acoperire are fondul de ten folosind acest aplicator?  Mult mai mare! Indiferent de fondul de ten folosit, aplicat cu acest burete din silicon vei obține o acoperire puțin mai mare. Acest fapt se leagă și de caracteristica menționată anterior, respectiv faptul că nu absoarbe produs. Astfel, aplicăm mai puțin produs, obținem un efect mai intens. Nu mereu căutăm o acoperire mare, dar este bine de știut că poate face și asta. De multe ori reușesc să obțin acoperirea dorită dintr-un singur strat de fond de ten.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”810″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

  • Cum se folosește? Utilizarea acestui produs este extrem de simplă. Punem puțin fond de ten pe suprafața buretelui din silicon și apoi întindem produsul pe ten. Am văzut ca multe persoane folosesc acest burete pe ten întinzând efectiv fondul de ten. Eu întind în primă fază produsul pe ten prin mișcări de glisare, urmând ca mai apoi să-l uniformizez prin mișcări de tapotare. Obțin astfel un efect natural, fără urme, ca în cazul pensulelor. La început mi s-a părut  că durează mai mult să aplic fondul de ten cu acesta, nefiind obișnuită cu el. Am folosit numai buretele clasic pentru fond de ten în ultimul an (acum îl am pe cel de la Real Techniques) și foarte rar o pensulă pentru fond de ten, așa că inițial mi s-a părut ciudat tot procesul, dar exersând și folosind-ul zi de zi, am început să-mi aplic machiajul din ce în ce mai rapid.
  • Cum se curăță? Este extrem de simplu de întreținut. Eu îl curăț cu același gel de curățare/săpun pe care îl folosesc și pentru ten și îl usuc cu un șervețel/prosop curat înainte de a-l folosi împreuna cu produsele de machiaj. Spre deosebire de burețeii de machiaj obișnuiți/beauty blender, acesta nu trebuie să fie folosit umed. Procesul este unul foarte rapid, ideal pentru persoanele ce sunt mereu pe fugă. De asemenea, fondul de ten nu pătează burețelul!
  • Alte avantaje? Utilizarea unui astfel de produs este mult mai igienică și eu îl găsesc indicat mai ales pentru persoanele cu un ten problematic. Materialul și sistemul de curățare previne infiltrarea diferitelor bacterii în burețel, ceea ce-l face un produs long-lasting și mai igienic. Schimbăm mai rar aplicatorul de machiaj și evităm ca bacteriile și impuritățile nedorite să ne ajungă pe ten. Bureții obișnuiți trebuie schimbați la o anumită perioadă de timp, deoarece își deteriorează forma (buretele de silicon este mult mai flexibil și rezistent, nu se rupe) sau devin îmbâcsiți, nefiind cazul aplicatorului din silicon.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”815″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

  • Dezavantaje? Eu una nu găsesc niciunul, îmi place extrem de tare acest produs. Dezavantajele pot proveni din experiențele noastre anterioare cu produsele de make-up și aplicatorii sau din perspectiva dexterității fiecărei persoane. Poate procesul de aplicare a machiajului este mai puțin rapid (dacă nu ești o persoană care se machiază des sau dacă nu ești obișnuit cu acest produs) și poate aplicarea cu un beauty-blender pare inițial mai rapidă, dar dacă luăm în calcul timpul de pregătire și îngrijire al acestuia (burete de silicon vs. beauty blender), ajungem cam la același rezultat. Burețeii de machiaj convenționali sau pensulele se curăță ceva mai greu față de acesta, deci cumva diferența de timp se va reflecta în aplicarea ceva mai greoaie la început. Un alt dezavantaj este că nu prea pot aplica și pudra cu acest burete, cum cu unul clasic, umezit, mai fac acest lucru dacă nu am o pensulă la mine sau sunt în criză de timp, așa că încă mai folosesc o pensulă de pudră. Acesta este un detaliu minor și ține de preferințe. În general, majoritatea persoanelor pe care le cunosc folosesc o pensulă pentru aplicarea pudrei, deci acest dezavantaj poate să fie insignifiant pentru multe dintre voi.
  • Unde îl găsim și cât costă?  Produsul costă 43 de lei și îl găsiți online – pe Sephora.ro sau în magazinele fizice.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”808″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

V-am mai spus și în articolele anterioare că am fost nominalizată la Digital Divas Awards la categoria Young Divas in Beauty Blogging. Acesta este ultimul weekend în care mă puteți vota, așa că dacă vă place munca mea de pe blog, mă puteți susține cu un vot aici. 

[/vc_column_text][vc_single_image image=”813″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

Categoria mea este a doua în listă și mă veți găsi acolo cu numele Life with Bianca.
Vă pup și vă mulțumesc pentru toată susținerea de până acum! Să aveți un weekend minunat!

[/vc_column_text][vc_single_image image=”95″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_facebook][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *