Events Food NEWS

Peste 85% din vinurile expuse la Vernisajul Vinului Moldovenesc din București sunt premiate internațional

Vinurile moldovenești sunt cele mai premiate din Europa de Est la competițiile internaționale

Weekend-ul acesta, între 29 – 30 octombrie 2022, are loc la NORD Events Center by Globalworth din București, Vernisajul Vinului Moldovenesc, un eveniment de amploare, care reunește cele mai rafinate gusturi și arome din Republica Moldova, peste 85% dintre vinurile expuse fiind premiate la competiții internaționale. Organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), vernisajul îmbină degustările de vin cu mâncarea bună și muzica live, dar și cu multe alte atracții pentru participanți.

Pentru incursiunea în lumea cramelor renumite de peste Prut, biletele pot fi achiziționate online de pe www.vernisajulvinului.ro, bilete.ro și rețeaua iabilet.ro sau direct de la intrare, în fiecare bilet fiind incluse 10 degustări. Evenimentul se desfășoară în intervalul orar 12:00-20:00, iar pasionații de vin de pretutindeni vor fi întâmpinați de o selecție savuroasă de peste 40 de crame din Republica Moldova, atât nume cu notorietate, cât și mici producători ce au pregătit vinuri exclusiviste, autentice, pe care le produc într-un număr limitat. De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia să testeze și gusturi noi, fiind pregătite o mulțime de lansări.

Atmosfera va fi completată de Bucharest Jazz Orchestra, Cătălin Josan și Pasha Parfeni, care vor asigura muzica live, în tandem cu vinul bun. Totodată, organizatorii pun la dispoziție și un magazin specializat, unde participanții pot descoperi și achiziționa aromele preferate. Prețurile vinurilor încep de la 1,7 euro și ajung până la 30 euro. De la eveniment nu vor lipsi nici zona de food trucks, cu preparate delicioase, sau zonele de InstaCorners, unde cei prezenți pot realiza fotografii cu decoruri inedite ca amintire.  

România este principala țară de desfacere pentru vinurile din Republica Moldova, în 2021  înregistrând o creștere a exporturilor de vinuri moldovenești în creștere cu 19% față de anul anterior. Aromele de peste Prut sunt cele mai premiate din Europa de Est la concursurile internaționale de profil, iar, în premieră pentru Republica Moldova, un vin autohton a fost desemnat cel mai bun vin roșu în cadrul Concursului Mondial de la Bruxelles, ediția 2022. Distincțiile obținute arată eforturile comune și colaborarea sporită dintre vinificatorii autohtoni reuniți sub brandul de țară „Wine of Moldova” și Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), iar la această ediție a Vernisajul Vinului Moldovenesc participanții sunt invitați să descopere o experiență de neuitat.

Despre Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV)

Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) este o instituție publică, organizată printr-un parteneriat public-privat în domeniul implementării de politici în industria vitivinicolă. Instituția a fost concepută după modelul unor instituții similare în domeniul vitivinicol din principalele țări producătoare de vin ale lumii.

Constituirea ONVV a reprezentat pasul decisiv făcut de sectorul public și privat în implementarea schimbărilor în cadrul legislativ și normativ al sectorului vitivinicol și promovarea brandului vinicol de țară – „Vinul Moldovei. O legendă vie” („Wine of Moldova. A legend alive”), care contribuie esențial la recunoașterea și promovarea vinului moldovenesc de calitate peste hotarele țării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *