Blog

Perwoll & UAD lansează colecția de rochii ”RethinkFashion”

14 rochii din materiale refolosite, realizate de studenții clujeni la design vestimentar, pot fi achizitionate pe Molecule-F.com, iar veniturile obținute vor fi donate către Asociația Micile Bucurii.

Perwoll, alături de studenții Universității de Artă și Design Cluj din anul II, lansează o colecție inedită –  RethinkFashion Collection by Perwoll&UAD. Cele 14 rochii de zi și de seară sunt realizate din materiale refolosite pentru a sublinia importanța de a conștientiza și acționa în direcția slow fashion, din grijă față de mediul înconjurător și Planetă.

Cele 14 rochii sunt  puse la dispoziția celor care doresc să își achiziționeze o ținută statement unicat, realizată de un tânăr designer din materiale reutilizate sau prin hibridizarea unor ținute vechi pe platforma Molecule-F. Veniturile obținute în urma vânzării acestei colecții vor fi donate în proporție de 100%  către Asociația Micile Bucurii, un ONG care are ca scop încurajarea oamenilor de a trăi viața conștient și responsabil și de a respecta natura.

Colecția studenților anului II Licență, de la Departamentul Modă-Design vestimentar al UAD, vorbește despre timp și confort, despre libertatea de mișcare și atitudine, desenând cu linii lejere și versatile siluete creative care pendulează între casual și sofisticat, conferind rochiilor de zi o alură elegantă. Imprimeul floral sau geometric permite diverse jocuri ale siluetei, versatilitatea fiind unul dintre cuvintele cheie ale colecției.

”Dezvoltarea unei linii cu evidente conexiuni culturale și emoționale, prin păstrarea mai mult de un sezon a unui produs vestimentar, a fost unul dintre obiectivele colecției – paralela produselor inovatoare ale brandului Perwoll cu evoluția formelor rochiei din anii ’60 până în zile noastre fiind mai mult decât evidentă și conducând astfel la conștientizarea responsabilității față de mediul natural și față societate”, spune prof.univ.dr Elena Basso Stănescu, Directorul Departamentul Modă-Design vestimentar al UAD, punctând parteneriatul pe care Perwoll și Universitatea de Arte și Design din Cluj Napoca îl au de peste 12 ani pentru susținerea tinerilor designeri români.

Colecția RethinkFashion by Perwoll&UAD spune povestea angajamentului nostru de sustenabilitate, pornind de la ideea că a venit momentul să se producă o schimbare profundă în industria modei, în direcția responsabilității și a grijei față de mediul înconjurător. Slow fashion nu este o tendință, ci o mișcare axată pe longevitatea articolelor de îmbrăcăminte, iar Perwoll își îndeamnă consumatorii să aibă grijă de hainele lor pentru a se bucura mai mult timp de ele.”

Carmen Odoroagă-Barbu, reprezentant Perwoll.

#RethinkFashion, grija pentru haine înseamnă modă sustenabilă

Încă din 2019, Perwoll a lansat mișcarea #RethinkFashion pe care o duce mai departe și anul acesta prin proiecte și lansări menite să promoveze conceptul de “slow fashion”, axat pe longevitatea articolelor de îmbrăcăminte. Brand-ul încurajează consumatorii să aibă grijă corect de hainele lor pentru a le păstra frumoase și a le purta cu plăcere o perioadă cât mai îndelungată. Principiul #RethinkFashion este acela că dacă îți ingrijești hainele și realizezi noi ținute creative din ceea ce deja ai în dulap, vei merge mai rar la cumpărături. Mai puține haine cumpărate înseamnă un impact pozitiv asupra planetei.

Mai multe detalii despre produsele Perwoll și tips&tricks pentru curățenie și îngrijirea hainelor puteți găsi pe pagina de Instagram @AskTeamClean.ro și Facebook HenkelAskTeamCleanRO.

Perwoll este un detergent special pentru îngrijirea țesăturilor și a culorilor. Noua generație de detergent Perwoll, lansat în luna iunie sub conceptul Perwoll Renew, conține o formulă inovatoare care curăță delicat, are un efect de reînnoire a culorilor, netezește fibrele și conferă un parfum elegant. Are un efect de reînnoire vizibil după câteva spălări: redă strălucirea culorilor, reînnoiește fibrele și curăță într-un mod delicat. Formula detergentului lichid conține mai mult de 90% ingrediente de origine naturală, iar ambalajul acestuia este realizat în proporție de 75% plastic reciclat. Capsulele Perwoll sunt mai compacte decât detergentul lichid necesar pentru o spălare, folia lor este biodegradabilă, iar ambalajul conține 50% plastic reciclat.

Portofoliul Perwoll conține detergent (capsule și lichid) pentru haine colorate, haine negre și închise la culoare, pentru haine albe, pentru lână și haine delicate, pentru țesături sintetice și un produs (Perwoll Renew Blossom) dedicat tuturor tipurilor de culori și țesături. Mai multe informații despre produsele Perwoll aici: https://www.perwoll.ro/produse.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *