Blog Fashion NEWS

Misterul hainelor negre și cum să le menținem impecabile timp îndelungat

Piesele negre sunt un must-have în garderoba feminină dintotdeauana, sau cel puțin pe aproape. Dacă ne aducem aminte de look-urile iconice ale lui Coco Chanel, de eleganța caracteristică Audrey Hepburn semnată Givenchy, sau rafinamentul inegalabil al Prințesei Diana, acestea fiind doar câteva dintre femeile a căror rochii au rămas în istorie, ne dăm seama că indiferent de stil sau ocazie, piesele negre sunt mereu o opțiune viabilă pentru o apariție care să lase în urma ta mister.

A purta sau a nu purta negru? O întrebare foarte bună, mai ales dacă ne gândim că în cultura noastră piesele negre obișnuiau să aibă o conotație negativă, fiind asociate cu perioadele mai triste din ciclul de viață al omului. Mă bucur totuși că a purta negru nu mai este ceva tabu și s-a “democratizat” purtarea sa în contexte cât mai diverse și devin ușor ușor un statement și chiar o parte integrantă dacă vorbim de o garderobă aspirațională, tip capsulă.

Negru poate să fie o alegere ideală pentru foarte multe ocazii, întrucât poate denota încredere, rafinament, profesionalism sau chiar senzualitate, în funcție de atitudinea purtătoarei sau purtătorului. Sigur, acest lucru ține evident de styling, de calitatea pieselor alese și cel mai probabil și de intensitatea negrului, de ce nu.

Despre relația mea cu hainele negre

Trebuie să vă fac o mărturisire, nu am fost niciodată fana hainelor negre. Nu știu de ce, dar pur și simplu nu se aflau niciodată pe lista mea scurtă de alegeri. Acest lucru s-a schimbat în ultimii ani, când am început să adopt tot mai mult nonculorile în garderoba mea, inclusiv negrul. Îl găsesc nu doar o alegere safe în multe situații, fiind extrem de versatil, dar totodată fascinant și elegant.

Nu pot să zic că mi-am schimbat foarte mult stilul de-a lungul timpului, timp să îmi placă același tip de articole, admir aceleași piese, cumpăr aproximativ aceleași lucruri cu consecvență de ani de zile. Sigur, pot spune în schimb că mi l-am rafinat foarte tare și am restrâns aria opțiunilor, înțelegând mult mai bine cu timpul ce mi se potrivește cel mai bine, dar și să fac alegeri mai smart, să cumpăr piese mai calitative, mai mult sau mai puțin de brand. Sunt mai atentă la materiale, la croi, la model. Încerc să aleg piese cât mai versatile, pe care să le pot purta în cât mai multe combinații fără să mă plictisesc. Acest lucru vine la pachet și cu ceva bătăi de cap, dacă cumva se întâmplă ceva cu articolele mult iubite, tocmai de aceea încerc să le ofer cea mai atentă îngrijire.

Pomenind mai sus de “intensitatea negrului”, vreau să vă aduc în atenție un produs relevant în acest sens, care să vă ajute să vă păstrați hainele în cea mai bună stare, ca acestea să rămână alături de noi un timp îndelungat.

Ladies and gents, let me introduce you Perwoll Black Renew & Repair. Vă las mai jos câteva cuvinte din ultimul comunicat de presă al brandului.

Comunicat de presă – Perwoll

Indiferent de stilul vestimentar abordat, orice garderobă are un element comun cheie: hainele negre, acele piese de bază care ne salvează ținuta indiferent de situație. Cu accesoriul potrivit, poți face din rochia neagră sau sacoul închis la culoare varinte vestimentare minunate pentru o întâlnire cu prietenii, un interviu, o plimbare sau o cină romantică.

Hainele negre sunt minunate pentru orice ocazie, însă au tendința de a se decolora și de a-și pierde intensitatea spălare după spălare.Știai că dacă sunt îngrijite în mod corespunzător, hainele negre își pot păstra aspectul de nou mai mult timp? Detergentul Perwoll Black, în variantă lichidă sau capsule, protejează țesăturile, repară micro-fisurile fibrelor textile și redă strălucirea culorilor închise ale hainelor tale, pentru ca acestea să arate ca noi mai mult timp.

Detergentul Perwoll Black – disponibil în două variante:

Detergentul lichid Perwoll Renew & Repair conține o formulă complexă, Repair-Complex, ce are grijă într-un mod activ de culorile hainelor, redându-le aspectul de nou încă de la prima spălare. Acesta redă strălucirea culorilor închise, netezind și întărind fibrele textile, reparând micro-fisurile acestora.

Perwoll Renew & Care Caps este primul detergent special de rufe sub formă de capsule pentru haine negre și închise la culoare. Piesele vestimentare sunt protejate împotriva decolorării și a uzurii precoce. Capsula cu 3 camere conține o formulă de îngrijire ce redă intensitatea culorilor și netezește fibrele aspre, pentru ca hainele să rămână frumoase mai mult timp. Capsulele sunt de 3 ori mai compacte decât detergentul lichid Perwoll și sunt complet solubile în apă.

#RethinkFashion, grija pentru haine înseamnă modă sustenabilă

Încă din 2019, Perwoll a lansat mișcarea #RethinkFashion pe care o duce mai departe și anul acesta prin proiecte și lansări menite să promoveze conceptul de “slow fashion”, axat pe longevitatea articolelor de îmbrăcăminte. Brand-ul încurajează consumatorii să aibă grijă corect de hainele lor pentru a le păstra frumoase și a le purta cu plăcere o perioadă cât mai îndelungată. Principiul #RethinkFashion este acela că dacă îți ingrijești hainele și realizezi noi ținute creative din ceea ce deja ai în dulap, vei merge mai rar la cumpărături. Mai puține haine cumpărate înseamnă un impact pozitiv asupra planetei.

Mai multe detalii despre produsele Perwoll și tips&tricks pentru curățenie și îngrijirea hainelor puteți găsi pe Facebook.com/AskTeamCleanRO și Instagram.com/askteamclean.ro.

Disclaimer: This is not advertorial/paid material. The products were gifted in a PR package that I received from the brand and it was my choice to post it and share a few personal words along with their Press Release as I really believe in the key message of the campaign and I like the products.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *