Beauty Blog

Când arta întâlnește esențele olfactive: ELYSEE – Minuni de România

ELYSEE lansează în premieră absolută un concept unic: MINUNI de România care vine să completeze linia RomanIA și care transpune pe note olfactive cele mai frumoase trăiri, simboluri și ințelesuri românești.

M-a fascinat întreaga colecție și mi-am tot propus să revin pe blog și să povestesc mai multe despre ea. Deja am trecut pe wishlist câteva dintre aceste parfumuri, așa că sper să vă inspire și pe voi, dacă sunteți în căutare de altfel de parfumuri.

 

După doi ani de muncă susținută si de încercări nenumărate, acest proiect prinde viață și ajunge, în sfârșit, în sufletele iubitorilor de parfumuri de artă, de frumos. 

Iată câteva informații care arată anvengura proiectului: 

➢ 146 de formule diferite au fost făcute pentru a selecta in final doar 8 ➢ 42 de oameni din Grasse, Paris și România au lucrat constant la acest  proiect 

➢ 8 creații ale unor pictori români contemporani au fost achiziționate  pentru a sta la baza imaginii produselor (lucrări de artă expuse acum în Elysee Gallery) 

➢ 72 de tipuri diferite de sticle au fost studiate dintre care s-a ales doar una 

➢ 208 variante de design au fost create pâna s-a ajuns la forma actuală 

Pentru prima oară, ingrediente românești precum Mâna Maicii Domnului, Regina Nopții, floarea de salcâm, lămâița sau răsina de brad au fost încorporate de maeștri parfumieri francezi în formulele par fumurilor. 

Vă invit să descoperiți o simfonie de note, de trăiri și de simboluri în gama ce, cu atât de mult suflet, își trage numele din adevăratele MINUNI de România.

Vis

Categoria olfactivă: Chypre floral 
Note de vârf: piper roz, ghiocei, trandafir, rășină de brad 
Note de mijloc: garofiță de mai, note de piele, violete 
Note de bază: mușchi de stejar și note animalice 

Îmbrățișare caldă, șoapte suave, miresme fierbinți. Lumina lunii îmbracă totul în praf de stele. Îi simți atingerea, îi simți răsuflarea, așteptarea a luat sfârșit. Sunteți înlănțuiți într-un joc al șoaptelor, un joc al seducției, al bucuriei regăsirii. Timpul stă și el în loc, ca să trăiască această clipă magică… clipa evadării. 

Dar stai, VIS dulce, unde pleci? 

Fior

Categorie olfactivă: Oriental lemnos 
Note de vârf: frunze uscate de nuc, miere, zambila 
Note de mijloc: trandafir, piele, nectar de regina nopții 
Note de bază: rășină de pin și lemn ars de salcâm

Te ademenește cu șoapte de iubire. Urme pe nisipul încins te îmbie să înfrunți răceala valurilor. Departe, o siluetă dansează pe ape ca o ispită din afara timpului. Atingerea unei mâini nevăzute te atrage spre fiorul unei noi aventuri pe care o prinzi în tine ca pe o rază de soare strivită între gene. 

FIORUL unui nou început!

Roua

Categorie olfactivă: Oriental fructat 
Note de vârf: afine, zmeură, garofiță sălbatică 
Note de mijloc: coacăze, căpșuni și floare de măceș 
Note de bază: vată de zahăr și afine 

Geana de aur a soarelui șterge încet umbra de pe munții neguroși. Mărgăritare de rouă scaldă boabele de zmeură și afine. Scrutezi depărtările, respiri adânc și tot ce îți dorești este să sorbi strălucirea acestei dimineți cu miros de libertate, de prospețime, de lumină. 

ROUA de drum nou să-ți răcorească diminețile! 

Nor

Categorie: Marin eteric 
Note de vârf: note marine, floare de cireș si lămâiță 
Note de mijloc: coacăze, trandafir, margarete și flori de iris 
Note de bază: mușchi de stejar, rășină de pin și zahăr ars 

Frumusețea se redefinește de la o clipă la alta. Conturul visat apare deodată și tresari. Elegant, suav, fin… Rămâi!, îți vine să strigi, dar silueta se destramă înainte să rostești orice sunet. Te întorci din nou în așteptare, în tăcere, în căutare. Închizi ochii să înțelegi unde a fugit… dar, când îi deschizi, el revine și te prinde într-un nou joc periculos al seducției. 

Ascunde-te în… zbor de NOR! 

DraCOOLa

Categoria olfactivă: gurmand 
Note de vârf: crăițe, zahăr, mere coapte și fructe de pădure 
Note de mijloc: trandafir, bujor, piersică și nectar de mâna Maicii Domnului 
Note de bază: mușchi de stejar și perle de rășină

Câteodată ușa grea a istoriei strivește legenda și înăbușă frumusețea autenticității. Simboluri grave pecetluiesc, uneori, personaje emblematice. Dar o adiere de bună dispoziție poate remodela chiar și conceptele adânc înțelenite. Și atunci, cu zâmbet larg, spunem cu nonșalanță: “History can be fun!” 

DRACOOLA… Uită, zâmbește, amintește-ți! 

Hora

Categoria olfactivă: Floral fructat 
Note de vârf: struguri copți, coacăze, prune coapte și cremă de zahăr ars 
Note de mijloc: dalie albă, piersică, Mana Maicii Domnului si tuberoză 
Note de baza: vanilie și miere sălbatică 

Frunzele toamnei dansează nebune, în vârtejuri de aur. Brațele care s-au căutat îndelung se împletesc în verigi ale bucuriei. Strugurii copți își desăvârșesc menirea striviți pe buzele învolburate într-un sărut mult așteptat. Umăr lângă umăr, într-un dans amețitor de frunze, fructe și simțăminte. 

HORA iubirii… fără de început și fără de sfârșit! 

Amurg

Categoria olfactivă: Lemnos ambrat 
Note de vârf: piper roz, zambilă, nectar de Mana Maicii Domnului si miere de albine 
Note de mijloc: regina nopții, crin și flori de tei 
Note de bază: rășină încălzită de soare, vanilie 

Văpăi de vânt și de aur topit cheamă mrejele nopții! Orizontul face pași înapoi, pregătit să se stingă în întuneric, odată cu oboseala zilei. Un pumn de jăratec pe cer aprinde un vârtej de dorință și speranță. Lacrima zilei se așază pe petale de regina nopții ce își varsă nectarul în sufletul care șoptește: “Nu pleca!” 

Ochii în AMURG… inima în iubire! 

Dor

Categorie olfactivă: Aromatic condimentat 
Note de vârf: gutuie, lămâiță și floare de salcâm 
Note de mijloc: lavandă, alun și cimbru de Carpați 
Note de bază: rășină de brad, mușchi de stejar și piele

Prea departe? Timpul a șters mirosul pașilor grăbiți spre un nou început. Închizi ochii și îți șoptește, te cheamă cu vorbe tandre, pentru că amintirea ta cea mai de preț este mereu acolo, în sufletul tău, pentru totdeauna. O sorbi, o simți, o trăiești, o seduci în fiece clipă, cu fiece respirație. Nu va exista uitare, pentru că porți în tine un dor nesfârșit. 

Fiecare iubire își are … DORUL ei păzitor! 

Sunt curioasă, care dintre cele 8 variante vă trezește cele mai frumoase amintiri?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *