Blog Events Food Lifestyle

#CoffeeTasting la Starbucks Reserve

Hello, hello!

Am participat la primul Coffee Tasting organizat la Starbucks Reserve și ma revenit pe blog, să vă povestesc și vouă.

M-am întors în țara de câteva zile după o alta vară petrecută în State, de aici și absența pe blog din ultima vreme. Am încercat să rămân activă pe Instagram, acolo am reușit să împărtășesc mai multe momente din aceste luni minunate.

De acum puteți sta fără griji, m-am întors și vă pregatesc multe surprize în online în perioada următoare și abia aștept să vă arăt cât mai multe din vacanță.

Luni a fost Ziua internațională a cafelei și cum altfel să o celebram mai bine decât cu un Pumpkin Spice Latte? Astfel, am participat la evenimentul organizat de Starbucks România la Starbucks Reserve Clover Lipscani în cadrul căruia am degustat diverse sortimente și am călătorit prin universul cafelei, de la “Veranda la Sumatra.”

Deja m-a cuprins un dor teribil de State, mai ales de Seattle – orașul de origine al cafenelelor Starbucks – unde am avut ocazia să trăiesc experiențe autentice, iar evenimentul a venit la fix să îmi aline dorul.

După ce vizitezi The Original Starbucks sau Starbucks Reserve and Tasting Room din Seattle este destul de greu să mai intri în oricare alt Starbucks din lume fără a compara, fiind două experiențe inedite și credeam că nu mă va mai surprinde nimic.
Revenind la degustare, am aflat lucruri super cool și ne-am bucurat de cafeaua noastră preferată la cote maxime.

Am testat mai multe tipuri de cafea, printre care Veranda (cea mai puțin prăjită, dar cea mai intensă), Kenya și Sumatra (cea mai închisă la culoare, cea mai prăjită, dar totodată având cel mai scăzut conținut de cafeină). Alături de acestea am experimentat diverse mixuri de nuci, fructe sau ciocolată și este foarte interesant cum aroma cafelei variază în funcție de side-ul ales.

Filtru, Espresso sau French Press? Poate ești tentat să alegi Espresso, însă experții recomandă fără a sta pe gânduri ultima variantă. De ce? Prin acest tip de preparare sunt extrase uleiurile de cafea ce transportă gustul și astfel se creează întreaga amplitudine de gust a cafelei Starbucks.

Nu sunt dependentă de cafea, pot să-mi încep ziua și fără, însă ador aroma și mireasma ei. Este momentul meu de recreere, de a mă reconecta cu prietenii dragi sau de a mă motiva să merg înainte cu zâmbetul pe buze când prind o pauză.

By the way, știați că FlavorLock este ambalajul folosit la Starbucks pentru a garanta prospețimea cafelelor prăjite? Acest sistem protejează cafeaua de influențele externe precum oxigenul, lumina sau umiditatea ce ar putea altera calitatea acesteia.

Starbucks Reserve este un concept recent introdus și la noi așa că vă invit și pe voi să vă bucurați de această experiență absolută a cafelei premium. Până la urmă celebrăm cafeaua zilnic, fiind aroma preferată a fiecărei zile.

Vă las cu mai multe poze de la eveniment și ne revedem curând!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *