Blog

Looks: The Trench Coat

Hello, hello!

Am revenit de curând din Viena (din păcate, așa ar mai fi mers măcar vreo două-trei zile de vacanță, n-aveți idee…) și printre proiecte, caiete, markere colorate, am zis să dedic o mică pauză blogului.

Am spamat ceva Instagramul cu tot felul de poze din vacanță, iar una dintre piesele centrale a ținutelor mele a fost trenciul. Nu este clasicul Burberry, aș vrea eu, însă s-a potrivit de minune ținutelor mele din vacanță și a fost extrem de practic, întrucât am avut parte de o vreme cel puțin schimbătoare.

Elementele trenciului

Înainte să vă prezint cum l-am integrat în ținutele mele, zic să readucem puțin la viață istoria acestei piese vestimentare. Inițial, Thomas Burberry a creat această piesă pentru a servi drept uniformă soldaților britanici din Primul Război Mondial. Având o culoare neutră, trenciul contribuia la camuflarea acestora pe frontul de război și îi proteja de condițiile meteo nefavorabile, fiind impermeabil. După încheierea războiului, armata britanică a sesizat că achiziționase prea multe piese, iar populația s-a bucurat astfel de o piesă chic, pe care o purtau cu mândrie.

Astăzi trenciul este o piesă ce poate fi purtată atât de bărbați cât și de femei, extrem de versatilă și chic, ce nu se demodează niciodată. Nu ar trebui să lipsească din garderoba niciunei femei, te poate salva dintr-o mulțime de situații și va întregi orice ținută de primăvară sau toamnă.

Eu îl am pe al meu din (nu o să vă vină să credeți…) LIDL. L-am găsit toamna trecută într-un LIDL din Bulgaria și nu mi-a venit să cred cât de bine vine, însă nu am apucat să îl port până în această vacanță. Este din colecția Esmara by Heidi Klum și m-a surprins calitatea materialului, mi s-a părut mult mai ok decât oferta din magazinele fast-fashion de la momentul respectiv, avea un preț super accesibil așa că al meu a fost. Lunile trecute am observat că oferta a fost ceva mai variată prin mall, deci sigur veți găsi ceva pe gustul vostru. Mi-a plăcut atât de mult să port acest trenci căci deja plănuiesc să achiziționez o astfel de piesă ceva mai calitativă în viitor.

Marile case de modă propun tot felul de reinterpretări moderne în fiecare an, din diverse materiale, cu imprimeuri extravagante și culori vibrante, însă eu recomand să investiți tot într-o culoare clasică, fie un bej nisipiu, camel, sau negru. Promit că vă va scoate din mult mai multe încurcături, pe când cele atipice mai multe situații încâlcite vor crea, fiind mult mai greu de asortat și coordonat cu restul pieselor din garderoba voastră.

Iată câteva dintre variantele purtate de mine. Nu sunt cele mai feminine, căci de multe ori l-am purtat cu tenișii mei roz pal Converse, sau cu pantofii mei sport favoriți de la Fila, însă l-am alăturat cu succes atât rochițelor tip cămașă, cât și pantalonilor, scopul fiind să fiu cât mai comodă pentru a putea explora orașul. Vă las să vedeți câteva dintre ținutele mele din vacanță, eu fug la treabă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *