Blog Fashion

Izabela Măndoiu & Lemnia: un nou manifest al designului românesc la Alist Designers Boutique

A venit în sfârșit vara și prima provocare a sezonului este de fiecare dată generată de veșnica întrebare “Cu ce mă îmbrac acum?!”. V-am mai povestit eu și în alte articole, încerc cât mai des să fac declutter și să am o viziune clară a ce dețin și ce mai am nevoie pentru a putea realiza cu succes ținute confortabile și chic. Chiar duminică am făcut din nou o triere serioasă. Am dat mai departe ce nu mi se mai potrivea, am dus și la reciclat o parte din ele și am realizat că am nevoie urgent de o sesiune de shopping pentru sezonul cald. Dacă sunteți în același stadiu ca mine, Alist Designers Boutique din București Mall este aici și ne ajută să ne completăm garderoba de vară.

Săptămânile trecute am participat la petrecerea Alist Designers Boutique care celebrează o nouă lună pentru designul românesc. Până pe 7 iulie puteți găsi două branduri autentice, care pe mine mă inspiră enorm, respectiv Lemnia și Izabela Măndoiu.

Alist Designers Boutique este un magazin cu un concept inedit, de unde poți achiziționa piese din cele mai recente colecții ale designerilor români. Este un proiect prin care Alist Magazine și București Mall își propun să susțină designul autohton și să le ofere designerilor români un spațiu alternativ în care aceștia își pot prezenta și comercializa creațiile.

Nu este prima dată când vă povestesc despre Izabela Măndoiu, fiind un designer pe care îl apreciez enorm, mai ales știind cât efort stă în spatele unei piese. Ea promovează întoarcerea la tradiție și are o mulțime de piese unicat, cusute manual, inspirate din portul tradițional românesc. Pentru mine este exemplul clar că IA este mai actuală ca niciodată. Încă nu dețin, din păcate, nicio piesă din colecția ei, însă am avut ocazia să le port pentru câteva poze anul trecut și sunt absolut divine. Rezolvăm cât de curând și acest aspect. Puteți citi articolul de anul trecut, aici. Puteți găsi o mulțime de articole vestimentare creative și diafane în magazinul Alist, pe mine m-au cucerit. Izabela are și o super campanie, #măBUCURcăEȘTI, prin care vrea să promoveze asumarea și împărtășirea sentimentelor, aici și acum. Tu pentru ce te bucuri azi? Aștept comentariul tău, după ce termini de citit articolul, evident!

Lemnia mi-a atras atenția acum ceva timp prin inovativitatea conceptului, gențile lor fiind confecționate din lemn și piele. Am fost extrem de încântată să pot observa de aproape detaliile pieselor. Parcă sunt desprinse dintr-o poveste, fiind extrem de originale și actuale. Este o afacere de familie, românească, lansată în urmă cu cinci ani. Brandul are deja parteneriate cu magazine din afara României, în principal din Londra și Amsterdam.

Am găsit și un interviu super interesant pe site-ul Alist, din seria #WelcomeToMyStudio, așa că am preluat de aici câteva întrebări și răspunsuri care m-au inspirat. Iubesc interviurile pentru că ai ocazia să descoperi mai multe despre o persoană dincolo de ceea ce o face cunoscută.

IzabelaMandoiu _ghergef

De ce ar trebui să avem în garderobă o piesă cu motive tradiționale românești?

Creațiile vestimentare cu motive tradiționale românești sunt atemporale, reprezintă acele item-uri cu care nu dai niciodată greș, pe care le poți stiliza cu o piesă uni, neutră, pe care să o valorifici într-un mod genial.

Despre Izabela Măndoiu trebuie să știm…

…că înseamnă atât persoana Ramona Izabela, cât și brand-ul Izabela Măndoiu, care promovează povești țesute cu valori. Ramona Izabela este o visătoare, care se bucură ca un copil de o cafea bună și o ciocolată, de o discuție constructivă și o îmbrățișare caldă. Izabela Măndoiu luptă contra curentului producțiilor în serie și crede cu stăruință că producția românească poate fi un business sustenabil dacă educăm publicul în această direcție.

Observație – Acest interviu nu îmi aparține, fiind preluat de pe site-ul revistei Alist Magazine. Puteți citi integral povestea Izabelei, aici.

De ce genţi din lemn? 

Răzvan Chelu, co-fondator Lemnia
Răzvan Chelu, co-fondator Lemnia

Lemnia reprezintă „locul” în care s-a întâlnit pasiunea mea pentru design cu pasiunea tatălui meu pentru arta prelucrării lemnului. Am absolvit Facultatea de Arhitectură, iar în anul al IV-lea am avut ocazia de a locui şi studia în Lisabona, un oraş cu o cultură şi o vibraţie absolut încântătoare. Plimbându-mă pe străzile oraşului am descoperit, în vitrina unui magazin, o geantă realizată din bucăţi de oglindă, în care se reflecta raftul din lemn pe care era aşezată aceasta. Acesta a fost momentul când, văzând textura lemnului pe suprafaţă unei genţi, mi-a venit ideea pentru Lemnia.

Care a fost cel mai fericit moment de când aţi început acest proiect? 

Într-un timp relativ scurt, povestea noastră a ajuns să fie cunoscută şi apreciată la nivel internaţional, iar cel mai fericit moment a fost acela când o geantă Lemnia a fost expusă în Muzeul Genţilor din Amsterdam, cel mai mare din lume de acest gen, alături de branduri celebre, în secţiunea upcoming designers.

Observație – Nici acest interviu nu îmi aparține, este preluat, de asemenea, de pe site-ul revistei Alist Magazine. Puteți citi integral povestea Lemnia, aici.

Știți cum se spune, o poză face cât o mie de cuvinte…iar un clip video, cât o mie de poze. Acestea fiind zise, vă las să urmăriți și clipul pe care l-am postat în feed despre evenimentul de aseară.

Spor la shopping și ne citim curând!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *